loading

18 januari 2022
De BeestenBende

Meer dan 1000 dierenhelden maken De BeestenBende tot regionaal succes

Nu de gemeentelijke herindeling van Het Land van Cuijk een feit is, draait alles om goede samenwerking op breed regionaal niveau. De BeestenBende blijkt intussen al zo’n regionaal samenwerkingssucces.
13 januari 2022
True Friend

Het CCV over True Friend

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid besteedt in haar nieuwste bulletin flink wat aandacht aan de impact van True Friend. En heeft vooral ook oog voor de andere kant van de uitdaging en de concurrentie waar onze open samenleving mee kampt.
11 januari 2022
De BeestenBende

www.debeestenbendewerkt.nl

Steeds meer mensen merken dat het instrument De BeestenBende werkt. Maar vanuit het professionele veld komt ook steeds vaker de vraag: hoe dan en hoe kan het voor mij werken? Daarom besloten we een extra site te ontwikkelen, met de passende titel www.debeestenbendewerkt.nl.
21 december 2021
Lekker Anders Dag

Brabant gaat voor NUL

Provincie Noord-Brabant werkt hard aan de verkeersveiligheid van haar inwoners, jong en oud. En dat levert heel mooie projecten en dito resultaten op… In haar Digitaal Magazine Verkeersveiligheid 2021 vind je een interessante greep uit die projecten. En daarin natuurlijk ook aandacht voor ons project Lekker Anders Dag dat in Brabant ooit van start ging […]
5 november 2021
Mentaliteit

De gevoelige snaar

Wat jammer nou. Dachten we eindelijk het Ei van Columbus in handen te hebben, blijkt het allemaal toch net iets minder simpel. Want wil je mensen werkelijk aanzetten tot ander gedrag, tot blijvende beweging in de gewenste richting, dan is nudging niet dat wondermiddel dat velen er zo graag in wilden zien.
21 oktober 2021
Mentaliteit

Paul Ubachs over de impact van toevallige ontmoetingen

Het Nijmeegse merk-bureau UBACHS/full contact heeft zich de afgelopen tijd grondig verdiept in Zenzo en vervolgens haar onderliggende verhaal blootgelegd. Een verhaal over de kracht van toevallige ontmoetingen in leefomgevingen.
10 oktober 2021
True Friend

True Friend Film Festival

'Een deel van m'n hart, dat zou ik dan kwijt zijn.' Zo'n antwoord kun je krijgen, als je aan kinderen uit groepen 7 en 8 vraagt: 'wat zou je eigenlijk kwijtraken als jij je beste vriend opeens niet meer zou hebben?'
1 oktober 2021
Lekker Anders Dag

‘Lekker Anders Dag’ zorgt op school voor leuke en veilige start

Op kindcentrum Meander in Den Bosch begon de vrijdag dit keer anders dan anders. En daar wordt het niet alleen leuker maar ook veiliger van.
24 augustus 2021
True Friend

Kinderen ontdekken fietsend Geldrop-Mierlo en sluiten nieuwe vriendschappen

Studio 040 doet verslag
8 juli 2021
Lekker Anders Dag

Oranje is allang uitgeschakeld, maar Max en Elyse gaan tóch oranje gekleed naar school

Het is de hele week ‘Oranje = Lekker Anders Dag’, een manier om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. De vierjarige Max en de zesjarige Elyse uit Den Bosch deden deze week ook mee.